Аптеките ще  могат да отпускат лекарства само с рецептурна книжка

...
Аптеките ще  могат да отпускат лекарства само с рецептурна книжка
Коментари Харесай

Аптеките ще отпускат лекарствата по здравна каса само по рецептурна книжка

Аптеките ще  могат да отпускат медикаменти единствено с рецептурна брошура без рецепта според данните за отпуснати лекарствени артикули в нея от предишни месеци и по ред, избран от здравната каса. Това взеха решение депутатите с признатите на второ четене текстове от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключително състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март.
Действието на признатата мярка ще продължи до два месеца след анулацията на изключителното състояние, предава Българска телеграфна агенция.
Народното събрание гласоподава и пълномощия на министъра на опазването на здравето, който със своя заповед ще може да забрани износът на лекарствени артикули в хуманната медицина от територията на България.
Предвидени са и наказания за нарушителите. При определяне на в началото нарушаване се постанова санкция в размер 10 хиляди лв. и имуществена глоба в размер на 50 хиляди лв., а при наново осъществяване на същото нарушаване санкцията е 20 хил.лв. и имуществена глоба от 100 хиляди лева Предвидено е наказателните постановления за установени сходни нарушавания да се издават от шефа на съответната районна здравна ревизия или от изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР